Leestijd: 3 minuten

Als je jouw bedrijfswagenpark verder uitbreidt met elektrische auto’s, is het zaak jouw medewerkers een goede mogelijkheid te bieden om de EV te laden. Dat kan op verschillende manieren. Hierbij een overzicht van wat de mogelijkheden zijn voor een laadpaal voor personeel.

Laden op de zaak

Als werkgever wil je naast duurzame oplossingen bieden aan je medewerkers, ook een kostentechnisch goede oplossing voor het wagenpark. En overgaan op elektrisch voor de leaseauto’s biedt veel voordelen zoals bijvoorbeeld: geen tankkosten meer, lage bijtelling, de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de rente van de leasekosten is fiscaal aftrekbaar. 

Voordelen laadoplossing op de zaak 

Laat je als ondernemer een oplaadpunt bij kantoor aanleggen dan heb je voordeel op basis van de hierboven genoemde regelingen en daar bovenop ook nog eens door het voordelige zakelijke stroomtarief! Jouw team kan tijdens werktijden laden en hoeft zo niet tijd te verliezen met elders laden voor het dagelijkse woon- en werkverkeer. 

Toestemming laadpaal voor personeel op de zaak 

Als je eigen grond hebt is het niet nodig hier een vergunning voor aan te vragen. Laat je voor de technische specificaties en eventuele aanpassing goed informeren door een erkend installateur van de Snellaadspecialist. Is er geen eigen grond, dan kun je een aanvraag indienen bij de gemeente voor een openbaar laadpunt. 

Welke laadoplossing voor medewerkers bij mijn bedrijfspand?

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen is het aan te raden om te kiezen voor een laadpaal met 2 sockets van elk 11kW. Zo hoeven de gebruikers geen gebruik te maken van een vaste kabel, wat de opties van de stekker beperkt (type 1 of 2). Omdat tegenwoordig steeds meer elektrische wagens toch hogere vermogens kunnen laden, zijn 11kW laadpunten aan te raden omdat je dan het meeste uit je investering haalt. 

Kies je ervoor om de laadpaal te beveiligen met pasjes en het terrein is zonder problemen vrij toegankelijk, dan kun je er een openbare laadpaal van maken en zo andere mensen hiermee van dienst zijn. Tegelijk kun je daarmee weer iets verdienen als je medewerkers niet aanwezig zijn, bijvoorbeeld in het weekend. 

Laden bij een publiek oplaadpunt onderweg

De mensen die elektrisch rijden in jouw bedrijf kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om bij een openbaar laadpunt te laden. Dit kan dan achteraf verrekend worden door middel van de laadpas die zij gebruiken en of een abonnement. Of door een vaste kostenvergoeding. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te regelen in de autoregeling voor jouw personeel.  

Laadpaal voor personeel thuis

Een steeds populairdere manier van zakelijk laden is door het installeren van een laadpaal aan huis bij de medewerker. 

Kosten laadpaal voor personeel aan huis  

Kosten installatie oplaadpunt

Wat waarschijnlijk niet bij iedereen bekend is, is dat je de kosten voor o.a. de aanschaf, de aanleg en de installatie van een laadpunt thuis, voor 100% kunt laten vergoeden door de werkgever. En voor jou als werkgever is het een gunstige investering vanwege de fiscale voordelen.

Oplaadkosten thuis laadpaal voor werknemers 

Als werkgever kan je alle laadkosten volledig onbelast vergoeden aan de werknemer. Vanzelfsprekend wil je als bedrijf inzicht hebben in wie, wanneer en hoe lang de laadpaal gebruikt wordt. Hiervoor zijn verschillende monitoringsystemen beschikbaar met een slimme laadpaal. Hiermee kunnen de stroomkosten achteraf eenvoudig worden verrekend, bijvoorbeeld maandelijks in combinatie met het salaris van de werknemer. Hiervoor is de BTW door jou als werkgever op te voeren

De Snellaadspecialist helpt

Wil je een goed overzicht van alles wat erbij komt kijken en de mogelijke kosten die je als werkgever hebt voor een laadoplossing voor personeel? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte met de Snellaadspecialist bij jou in de buurt