Slim en snel laden

Eén van de redenen dat veel mensen af haken op een elektrische auto is de wachttijd tot je auto is opgeladen. Als je veel onderweg bent en niet bij al je klanten kunt laden of als je niet de tijd hebt om te laden. Je auto opladen duurt al snel een paar uur. Dit levert veel frustraties op.

Met een snelle laadpaal is dit probleem opgelost. Binnen 1 uur laad je meer dan 250km erbij. Zo ben je niet verplicht om uren stil te staan.

  • Accu vol binnen 1 uur (+/- 100km in 15 min)
  • Meer auto’s laden met minder parkeermogelijkheden
  • Ideaal voor bezoek, klanten en personeel die maar kort aanwezig (kunnen) zijn.

✅ Op werkdagen binnen 24 uur reactie

Laadpaal kopen - snellaadspecialist
N

51 laadpaal specialisten

N

Bedrijfsklaar na installatie

N

Razendsnel geïnstalleerd

N

A-merk leveranciers

Waarom een snellader?

N

Kostenvoordeel

Snel laden langs de weg is nog steeds erg kostbaar. Een eigen snellader is een direct besparing van +/- €0,47ct per Kwh.
N

Geen tijdverlies

Door in de pauze op te laden kunnen medewerkers binnen een half uur weer met een goedgevulde accu verder.
N

Toekomstbestendig

De actieradius wordt steeds beter. Met een  snellader zijn de aankomende 15 jaar alle auto’s verzekerd van een volle accu.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een normale en een snellader?
Als je je auto op wilt laden bij een normale lader moet je daar de tijd voor nemen. Gemiddeld is een auto vol met 8 uur. De betere (3 fase) laders doen er 4 uur over om je auto vol te laden. Een snellader vult een accu voor 80% binnen 1 uur. Vanaf 80% wordt er i.v.m. de veiligheid langzamer geladen.

Een snellader gaat tot 14 x sneller dan een standaard 1 fase lader, en 25x sneller dan aan het stopcontact.
Een snellader gaat tot 5 x sneller dan een 3-fase lader.

Voor welke auto’s is een snellader geschikt?
Iedere elektrische auto, kan gekoppeld worden aan de snellader. Of jouw auto geschikt is voor een snellader? Bekijk hier het maximaal laadvermogen van je auto.
Hoe werkt een snellader?
Een snellader voor je elektrische auto werk op een andere manier dan de standaard laders. Dit verschil zit hem in de stroomlevering. Standaard laders leveren wisselstroom. Snelladers werken met gelijkstroom.

Wisselstroom heb je standaard in huis. Dit komt uit je stopcontact en hier werkt je koelkast en andere elektrische apparaten op.

Een batterij of accu geven gelijkstroom. Om je batterijen op te laden hebben je een omvormer nodig. Hierdoor gaat het laden langzamer.

Met een snellader lever je gelijkstroom direct in de accu van de auto. Dit gaat vele malen sneller dan met tussenkomst van de omvormer.

Wat kost een snellader?
De kosten voor een snellader zijn afhankelijk van het geleverde vermogen. Je hebt ze van 22 kW tot 250 kW. Standaard is een 50kW lader. De kosten van deze laadpaal zijn ook weer afhankelijk van merk en kwaliteit.

Daarom is er geen eenduidig antwoord over de kosten van een snellader. Als snel rekenvoorbeeld kunnen we de 50kW laadpaal nemen van een A-Merk. De aanschaf kosten voor deze laadpaal liggen tussen de 20 en 35 duizend euro.

Wat zijn de bijkomende kosten?
Bij een snellader moet je rekening houden met een robuuste en veilige installatie. Uitval en storingen zijn niet wenselijk.

Uit onze ervaring weten we dat bij de meeste kantoren en horeca een verzwaring van de groepenkast niet nodig is. Bijkomend zijn de aanleg van de benodigde bekabeling, kleine aanpassing in de meterkast en aanleg van de standplaats voor de lader.

Voordelen van snelladen

  • Minder parkeerplekken nodig
  • Direct  geschikt voor bijna alle bedrijfspanden.
  • Maakt elektrisch rijden mogelijk voor accountmanagers
  • Klantenmagneet voor horeca
  • Klantvriendelijk voor bezoekers
close

Het antwoord op alle laadpaal vragen?

Download het laadpaal handboek voor bedrijven!
Alle in- en outs Inclusief handig stappenplan en inventarisatieformulier

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Laadpaal kopen - snellaadspecialist