Welke mogelijkheden zijn er met laadpalen?

Er komen ieder jaar steeds meer elektrische auto’s bij. De meeste auto’s rijden nu al meer dan 300km met één keer laden.  Omdat de auto niet zo snel volgetankt is, vraagt dit om andere mogelijkheden. Je wilt net als iedereen efficiënt laden op de momenten dat het uitkomt.

Door gebrek aan tijd, ruimte of energie moet je slim gaan laden. Welke mogelijkheden heb je, wat zijn de verschillen en waar moet je voor kiezen?

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de laadpalen?

Laadpalen zijn er in veel verschillende soorten en mogelijkheden. Belangrijk is om in eerste instantie te kijken naar het verschil in vermogen. Dit bepaalt hoe snel de auto wordt opgeladen. Daarnaast zijn er verschillen in slimme of domme laadpalen. Als laatste heb je de keuze voor de locatie en plaatsing. Aan de wand, aan een paal etc.

Kan iedere auto snel laden?

Ja, iedere auto heeft een optie om snel te laden. Er is wel een groot verschil in wat de maximale snelheid is.

Welke mogelijkheden heb ik met snel laden?

Als je je auto op wilt laden bij een normale lader moet je daar de tijd voor nemen. Gemiddeld is een auto vol met 8 uur. De premium laders doen er 4 uur over om je auto vol te laden. Een snellader vult een accu voor 80% binnen 1 uur. Vanaf 80% wordt er i.v.m. de veiligheid langzamer geladen.

Een snellader gaat tot 14 x sneller dan een standaard 1 fase lader, en 25x sneller dan aan het stopcontact.
Een snellader gaat tot 5 x sneller dan een 3-fase lader.

Verschil tussen DC En AC laden

Zoals we hebben geleerd, is de stroom van het elektriciteitsnet altijd AC. Het verschil tussen ACladen en DCladen is de locatie waar het AC-vermogen wordt omgezet; binnen of buiten de auto. In tegenstelling tot AC-laders, zit de converter bij een DC-lader in de lader zelf.

Wat is slim laden?

Een slimme lader is een bewuste keuze tussen de standaard en een snellader. Deze lader laadt het volledige wagenpark slim op.

Iemand die de hele dag de tijd heeft om de auto op te laden, krijgt minder stroom dan bijvoorbeeld de accountmanager de maar heel even aanwezig is. Of laadt de auto pas op als er stroom over is of als de zon schijnt. Informeer naar de mogelijkheden.

Je hebt slimme laders als wandmodel maar ook als laadpaal voor midden op een parkeerplaats.

Wat zijn de kosten van de laadpalen?

Bij een laadpaal moet je rekening houden met een robuuste en veilige installatie. Uitval en storingen zijn niet wenselijk.

Uit onze ervering weten we dat bij de meeste kantoren en horeca geen verzwaring van de groepenkast nodig is. Bijkomend zijn de aanleg van de benodigde bekabeling, kleine aanpassing in de meterkast en aanleg van de standplaats voor de lader.

Is mijn aansluiting geschikt

Wij bieden een ‘advies calculator’ aan. Door middel van deze tool kunnen wij samen gaan kijken of uw aansluiting geschikt is. Vul hem even voor ons in en wij nemen contact met u op. 

Welke laadpaal heb ik nodig?

Dit ligt puur en alleen aan waar u de laadpaal voor nodig heeft. Neem een kijkje bij onze ’type laadpalen’ of vul de ‘advies calculator’ in. Dit zal u hopelijk verder op weg helpen om de beste laadpaal voor u te vinden! 

Over onze service

Innovatief

Wat vandaag voldoet is morgen weer verouderd. Onze installatie kijkt verder dan de actuele situatie. 

Veiligheid

Veiligheid is bij ons top prioriteit. Twee dingen die onze laadpalen onderscheidend maken van andere laadpalen. Dat zijn de 1. Onze laadpalen hebben bijna geen kans op overbelasting 2. Onze laadpalen zijn voorzien van het nieuwste beveiligingsysteem. Hierdoor blijven cyber criminelen op afstand. 

Service

Het leveren van laadpalen is onze specialisatie.  Wij leveren dus een service die op maat is voor onze klant. Vraag een offerte aan om hier meer over te weten te komen. 

Garantie

Professioneel

Al jaren voor de laadpaal hielden wij ons bezig met elektra. Die kennis komt tot uiting in ons advies.

 

Kwaliteit- A Merken

Alleen het beste is goed genoeg. Zo geven wij altijd met een gerust gevoel de maximale garantie.

Bereken je besparing

Het laden van een elektrische auto is veel goedkoper dan brandstof tanken. Het wordt nog voordeliger als je aan de zaak kunt laden in plaats van langs de weg.

Voorbeeld berekening laden personeel:
Kantoor inkoop: €0,17 per Kwh
Fastned: €0,59 per Kwh

Eén keer elektrisch laden langs de snelweg kost €0,59 per Kwh. Per volle accu is dit €25,-
Wanneer u dit bij u op kantoor doet, betaalt u €0,17 per Kwh dus maar €7 per volle accu.

Voorbeeld berekening laden klanten:

Kantoor inkoop: €0,17 per Kwh
Fastned: €0,59 per Kwh
Adviesprijs: €0,55 per Kwh

Eén keer elektrisch laden langs de snelweg kost de klant per volle accu €25,-.
Wanneer de klant bij u laad betaalt u €0,17 per Kwh en de klant €0,50

Met het aanbieden van laden kunt u eenvoudig tot wel €15,- per uur verdienen.

 

Wil je meer weten? Vul de adviescalculator in en bekijk hoeveel laadpalen je nodig hebt en hoeveel jouw bedrijf kan besparen en zelfs verdienen.

close

Het antwoord op alle laadpaal vragen?

Download het laadpaal handboek voor bedrijven!
Alle in- en outs Inclusief handig stappenplan en inventarisatieformulier

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Laadpaal kopen - snellaadspecialist