Leestijd: 2 minuten

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen stijgt. Het overgrote deel van deze auto’s zijn auto’s van de zaak vanwege alle fiscale en duurzaamheids voordelen. Doordat er zoveel elektrische leaseauto’s zijn, komen er ook steeds meer vragen over hoe dat het beste te regelen is met het opladen van de EV thuis, op de zaak of bij een openbare laadpaal. In dit blog gaan we verder in op alles wat te maken heeft met een laadpaal thuis kosten werkgever.

Opladen thuis voor kosten werkgever

Autoregeling als basis

Ondanks de toename van het aantal elektrisch auto’s voor zakelijk gebruik zijn de meeste autoregelingen nog steeds gebaseerd op de traditionele auto’s met een verbrandingsmotor. Tijd voor een update als je zo zoetjes aan steeds meer overgaat op volledig elektrisch voor alle medewerkers. Hierin verwerk je dan natuurlijk ook de regeling over opladen en de kosten voor de laadpaal thuis.

Welke kosten laadpaal thuis voor werkgever?  

Kosten installatie oplaadpunt

Wat niet iedereen weet is dat je ook de kosten voor de aanschaf, aanleg en installatie van een laadpaal thuis, vergoed kunnen worden door de werkgever. Als werkgever is het een gunstige investering vanwege de fiscale voordelen.

Verzekeringskosten laadpaal thuis werkgever of werknemer?

De verzekeringskosten voor de laadpaal thuis kunnen niet vergoed worden door de werkgever omdat het oplaadpunt aan het eind van het contract eigendom wordt van de werknemer en daardoor valt het sowieso onder een opstalverzekering.

Oplaadkosten laadpaal thuis voor werkgever

Als werkgever kan je alle laadkosten volledig onbelast vergoeden aan de werknemer. Vanzelfsprekend wil je als bedrijf inzicht hebben in wie, wanneer en hoe lang de laadpaal gebruikt wordt. Hiervoor zijn verschillende monitoringsystemen beschikbaar met een slimme laadpaal. Hiermee kunnen de stroomkosten achteraf eenvoudig worden verrekend, bijvoorbeeld maandelijks in combinatie met het salaris van de werknemer. Hiervoor is de BTW door jou als werkgever op te voeren

Laden tijdens werktijd

Een elektrische auto opladen duurt langer dan even diesel of benzine tanken en ook dit valt voor degenen die op de letter zijn, onder de tijd van de baas als je het gebruik van elektrische wagens wilt aanmoedigen. Laden bij een snellader is ondanks de snelheid dan toch weer een uur gederfde werktijd. En tijd is geld… Dus zorg dat je die kosten als werkgever niet hoeft te maken door goede voorzieningen op kantoor of bij de medewerker thuis beschikbaar te maken en profiteer van alle voordelen.

De Snellaadspecialist helpt

Wil je een goed overzicht van alle kosten die je als werkgever hebt als je een laadpaal bij een of meerdere medewerkers thuis laat installeren? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte met de Snellaadspecialist bij jou in de buurt