Leestijd: 2 minuten

Laadpaal voor klanten en bezoekers als extra service

Als je een oplaadpunt bij je bedrijfspand laat plaatsen kun je afhankelijk van de functie van jouw bedrijf toegevoegde waarde creëren door het beschikbaar maken van de laadpaal voor klanten. 

Een laadpaal staat goed bij ieder bedrijf

Als bedrijf kun je eenvoudig laadstations plaatsen voor bezoekers, medewerkers en huurders. Zo bied je hen een extra service en wordt een bezoek aan jouw bedrijf nog aantrekkelijker. 

Voordeel elektrisch laden bij horecaonderneming

Door een laadoplossing aan te bieden zullen potentiële klanten door deze mogelijkheid, eerder voor jou kiezen dan voor een concullega die niet deze optie biedt. Zo vinden nog meer (potentiële) klanten de weg naar jouw zaak!  


Financiële voordelen zakelijke laadpaal

Een zakelijke laadpaal heeft zowel in aanschaf als gebruik veel financiële voordelen. Onder de voordelen vallen natuurlijk de subsidies die beschikbaar worden gesteld aan het bedrijfsleven om elektrisch rijden te stimuleren. Voor de laadpalen geldt ook, dat van de aanschafprijs een gedeelte afgetrokken kan worden van de fiscale winst wat dus fiscale voordelen biedt.  

Trek meer bezoekers naar jouw onderneming

Een oplaadpunt beschikbaar maken is een mooie kans voor ondernemers. En tevens een goede reden, om zoveel mogelijk over te stappen naar elektrisch rijden voor je bedrijfswagenpark.  

Laadpalen voor klanten, een nieuwe inkomstenbron

Maar wat natuurlijk in het kader van het beschikbaar maken van een laadoplossing voor klanten extra interessant is, is dat het ook een manier is om te verdienen op laadpalen bij de bedrijfslocatie! Door het beschikbaar maken van de laadpaal voor externe bezoekers zoals klanten en andere bezoekers kun je geld verdienen. 

Tarieven bij de laadpaal voor klanten

Je bepaalt namelijk zelf de tarieven voor het opladen bij de laadpaal waarbij je gebruik maakt van voordelig geprijsde bedrijfsstroom en je zo zelf de marge bepaalt die je maakt voor het laden op jouw terrein bij jouw oplaadpunt voor klanten.

Bedrijfslaadpaal voor bezoekers

Een bedrijfspand heeft over het algemeen meer stroomcapaciteit dan een regulier woonhuis. Vaak is bij een bedrijf ook een krachtstroomaansluiting. Dit geeft de mogelijkheid tot 3-fase laden. Het is natuurlijk ook mogelijk meerdere laadpalen te installeren. We zien in de markt dat de dubbele laadstations steeds populairder worden zodat twee EV’s tegelijk kunnen opladen. 

Rekening mee houden voor laadpaal op kantoor

Let op! Laat de capaciteit van je elektrotechnische infrastructuur goed controleren voorafgaand aan installatie. Zo kun je zorgen dat er een uitbreiding van de groepenkast aangelegd kan worden als dat nodig mocht blijken. 

Laadpaal voor klanten met smart charging 

Dynamic Load Balancing oftewel smart charging is een aan te raden toevoeging voor de oplaadpunten bij uw bedrijf om alle risico’s op overbelasting uit te sluiten, en nog betere marges en dus betere verdere verdiensten te kunnen genereren op de laadpaal. 

Heb je daarnaast ook nog zonnepanelen tot je beschikking voor de elektriciteitsvoorziening dan worden de marges die je op het laden bij jouw oplaadpunten kunt maken alleen maar aantrekkelijker. 

Zo help je tegemoet te komen de groeiende behoefte en ja, zelfs het terugdringen van het tekort aan oplaadpunten terwijl je een duurzaam verdienmodel toevoegt aan je bedrijf! 

De Snellaadspecialist

De Snellaadspecialist geeft advies op maat en wij adviseren uitgebreid over alle mogelijkheden voor laadpunten voor klanten en bezoekers bij jouw bedrijfslocatie. Daarbij rekenen we je overzichtelijk voor wat de investeringen en terugverdienmodellen zijn. 

Via ons overzicht tref je per regio onze bedrijven die daarmee van dienst kunnen zijn. Vraag vrijblijvend zakelijk laadpaal advies aan en wij nemen binnen 24 uur contact op.