Leestijd: 3 minuten

Heb je twee rechterhanden en wil je op een voordelige manier een laadpaal installeren bij jouw huis? Dan overweeg je misschien om dit zelf te doen. Waarom is het dan toch raadzaam om te kiezen voor een erkende laadpaal installateur

Een laadpaal installeren, hoe moeilijk kan dat zijn?

Met het aantal elektrische auto’s neemt de behoefte aan laadpalen ook toe. Voor wie daar de mogelijkheid toe heeft is thuisladen verreweg de meest voordelige optie. Daarvoor heb je natuurlijk een laadstation oftewel een laadpaal nodig. Ben je handig, dan overweeg je misschien de installatie zelf te doen om zo kosten te besparen. 

Installatie van een laadpaal in de praktijk

De installatie van een oplaadpunt heeft (letterlijk) nogal wat voeten in de aarde. Een laadpaal moet al snel 60 cm diep de grond in. We kennen allemaal wel de griezelverhalen van lukraak, hakken, boren en graven waarbij leidingen geraakt worden en waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Gaslekken, lekkages en andere onwenselijke nare toestanden zijn hier voorbeelden van. Advies is dan ook om als je geen ervaren(!) elektrotechnisch monteur bent dit nooit zelf te doen. 

Aanpassingen door vakkundige laadpaal installateur

Een nieuwe groep aanleggen in de meter- of groepenkast, de mogelijkheid voor krachtstroom toevoegen en zorgdragen voor een goede en passende aardlekschakelaar voor het oplaadpunt. Dit is allemaal cruciaal om jou en je gezin te beschermen tegen elektrocutie en brand. 

Laadpaal- en installatieadvies

Wat de beste oplossing is voor de situatie bij jou thuis, in combinatie met  de laadpaal van jouw keuze, is iets waarmee een erkend elektrotechnisch installateur je van gedegen advies kan voorzien. Zij zijn ook de enigen die zulke aanpassingen in de meterkast moeten en kunnen maken. Laat dit écht altijd door een vakman doen, anders kunnen de gevolgen niet te overzien zijn! 

Alles-in-een! 

Meestal zal je de laadpaal ook aanschaffen via de installateur waarmee je in zee gaat. Dit heeft tal van voordelen omdat je dan voor garantie, service & onderhoud één aanspreekpunt hebt. Zij zijn compleet op de hoogte van de situatie en kunnen je desgewenst snel en makkelijk van advies voorzien. 

Is de laadpaal eenmaal geïnstalleerd dan zal de monteur alle systemen naar wens inregelen en je uitgebreid wegwijs maken over het gebruik van de laadpaal. Ook na installatie kun je vanzelfsprekend voor alle vragen bij hen terecht.  

Leasen ontzorgt compleet 

Wil je compleet ontzorgd worden? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de laadpaal te leasen. Dan is niet alleen de installatie van a tot z in goede handen. Het voordeel gaandeweg is dat gedurende de hele  leaseperiode je totaal geen omkijken hebt naar het oplaadpunt. Alle aansluitingen worden op gezette tijden gecheckt, doorgemeten en onderhouden. En voor alle servicevragen of andere uitdagingen kun je bij de leasemaatschappij terecht.   

Neem contact op met een laadpaal installateur 

Het is natuurlijk fantastisch als je zelf handig bent en zo kosten kunt besparen, maar de ervaring leert dat er voor de installatie van een laadpaal toch vroeg of laat een specialist aan te pas dient te komen. Voorbeelden te over waaruit blijkt dat herstellen van een niet goed werkende installatie, vele malen duurder is dan vanaf het begin af aan goed & kundig installeren. Nog afgezien van alle risico’s die je hiermee uitsluit…  

Oplaadpunt plaatsen 

Een oplaadpunt plaatsen is in alle gevallen maatwerk dat door een vakman verricht moet worden. Je kunt hierbij niet zomaar aan de slag maar er moet goed gekeken worden naar de nodige aanpassingen van de groepenkast en andere elektrotechnische zaken. Het is zaak om een goed beeld te krijgen van de totale omvang van de werkzaamheden zoals graafwerk, elektrotechnische aanpassingen etc. 

De Snellaadspecialist, laadpaal installateur die adviseert

Bij de SnellaadSpecialist kunt je terecht met alle vragen over wat de beste opties en kosten zijn. Vraag hier direct een vrijblijvende laadpaal offerte aan!