Veel mensen die bewust kiezen voor een elektrische auto doen dit voor energiebesparing en duurzaamheid. Met een slimme laadpaal thuis haal je nog meer rendement uit de laadpaal en de mogelijkheden breiden zich steeds verder uit.
Inhoudsopgave:
Slim huis, slimme laadpaal thuis
Domotica of een slim huis, is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Van slimme thermostaat, de gordijnen open en dicht of dat je overal ter wereld met je postbode kunt praten als hij aangebeld heeft. Deze slimme technologie is nu voor iedereen bereikbaar. Logisch dat als je op een duurzame manier te werk gaat in huis je ook kiest voor een laadpaal bij huis die slim, voordelig, milieubwust en dus uitermate duurzaam omgaat met de schaarse energiebronnen.
Keuze laadpaal
Als je je gaat oriënteren op oplaadpunten begin je met te kijken naar een laadpaal die aansluit bij de technische specificaties van jouw elektrische auto. Je kijkt naar het type stekker en naar het maximale laadvermogen. Elektrische auto’s krijgen in het algemeen een steeds grotere batterijcapaciteit waardoor snelladen voor vrijwel alle EV’s mogelijk wordt.
Thuis 1-fase of 3-fase laden?
Vervolgens ga je kijken naar alle andere wensen die je op dit moment hebt en wat je verwacht in de toekomst nodig te hebben. Laadt je auto 1-fase? Er is nog maar een handvol EV’s die alleen 1-fase opgeladen kunnen worden. De meeste modellen hebben inmiddels een update ondergaan om de snellere 3-fase laadmethode te kunnen faciliteren.
Wat is een slim oplaadpunt precies?
Bij een laadpaal moet je rekening houden met een robuuste en veilige installatie. Uitval en storingen zijn niet wenselijk. Een slimme laadpaal valt eigenlijk tussen een snellader en een standaardlader in. Je kunt het zo inregelen dat de auto pas op gaat laden als de zon gaat schijnen, zodat de stroom die gebruikt wordt alleen afkomstig is van de zonnepanelen.
Slim opladen thuis mét dynamic Load Balancing
De basis van Dynamic Load Balancing is kort samengevat de techniek in het oplaadpunt, die een automatische optimalisering en verdeling maakt over de verschillende apparaten die (gelijktijdig) stroom nodig hebben op jouw netwerk. Hiermee wordt te allen tijde overbelasting voorkomen.
Nooit overbelasting met een slimme lader thuis
Tijdens dit proces wordt namelijk continu de aansluiting gecontroleerd en een mogelijke te zware belasting geregistreerd. Het systeem neemt op basis daarvan automatisch preventieve maatregelen. Zo kan het zelfs tijdelijk het laden stoppen of vertragen om overbelasting te voorkomen
50% tijdswinst met een slimme laadpaal thuis!
Met te kiezen voor een slimme laadpaal thuis met Dynamic Load Balancing in een 3-fase lader kan de auto tot wel 50% sneller laden zonder risico’s op overbelasting voor het netwerk.
Slim oplaadpunt thuis plaatsen is altijd maatwerk
De mogelijkheden en opties voor een laadpunt thuis zijn enorm uitgebreid, en een oplaadpunt plaatsen is in veel gevallen maatwerk zodat het compleet afgestemd kan worden op uw wensen.
De Snellaadspecialist adviseert
Bespreek daarom vooraf uitgebreid met de SnellaadSpecialist wat de mogelijkheden zijn. Vraag direct offerte met vrijblijvend laadpaal advies aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.