Heb je als particulier of als ondernemer het voornemen om een of meerdere laadpunten te laten installeren? Dan is het raadzaam om goed en gedegen laadpaal advies te krijgen waarmee je niet alleen op dit moment de beste duurzame oplossing hebt, maar waarmee je ook voorbereid bent op toekomstige ontwikkelingen.
Inhoudsopgave:
Advies over laadpaal mogelijkheden
Ieder jaar komen er meer elektrische auto’s bij. De meeste auto’s rijden nu al meer dan 300 km met één keer laden. Omdat de auto niet zo snel volgetankt is, vraagt dit om andere mogelijkheden. Je wilt efficiënt laden op de momenten dat het uitkomt. Gebrek aan tijd, ruimte of energie maakt het noodzakelijk dat je slim gaat laden. Welke laadpaal mogelijkheden heb je, wat zijn de verschillen en waar moet je voor kiezen?
Type laadpaal advies
We verdelen de typen laadpalen in drie categorieën. Op basis van wat jouw wensen zijn kun je zo alvast een inschatting maken van welk type laadpaal het beste aansluit bij de laadbehoefte.
Snel en slim laden
Een veelgehoorde reden tot twijfel over het aanschaffen van een elektrische auto is de tijd die je nodig hebt om op te laden. Je auto volledig opladen duurt al snel een paar uur. Met een snellader is dit probleem opgelost. Binnen 1 uur laad je meer dan 250 km! Zo is het absoluut niet meer nodig om lang stil te staan.
Voordelen:
– Accu opgeladen binnen 1 uur;
– Efficiënt gebruik van aantal laadpunten;
– Ideaal voor laden tijdens korte bezoekjes van personeel en klanten.
Slim laden
Ook laadpalen worden door alle beschikbare technologieën steeds slimmer en je kunt een laadpunt compleet aanpassen aan jouw behoeften. Slim laden kan thuis door de thuislader slim in te regelen aansluitend op jouw – met domotica ingerichte – slimme woning. Maar je kunt ook zelfs een heel wagenpark, laadplein of meerdere laadpalen slim afstemmen zodat je het gebruik van de laadpaal optimaliseert en dit ook nog eens zo voordelig mogelijk doen.
Een slimme laadpaal valt eigenlijk tussen een snellader en een standaardlader in. Een sterke aanbeveling voor een slimme lader is te geven voor een kantoorpand. Hierbij kan je oplaadpunt zo inregelen dat voor degene die de hele dag de tijd heeft, op dat moment minder stroom naar de auto gaat dan de accountmanager die snel weer onderweg moet.
Daarnaast is het ook zo in te stellen dat de EV’s op gaan laden als de zon schijnt, zodat de stroom die gebruikt wordt alleen afkomstig is van de zonnepanelen. Dit is niet alleen een slimme, maar ook een enorm duurzame én voordelige oplossing.
Standaardladers
Is er veel ruimte en hebben bezoekers en personeel de tijd? De standaardladers volstaan dan. In 1 uur laad je ongeveer 50 km op. Dat is prettig voor personeel dat een hele werkdag op kantoor is. Zij kunnen met een volle accu weer op huis aan.
Een laadpaal advies voor een standardlader geldt voor:
– Zakelijk laden voor personeel dat ruim de tijd heeft;
– Als het gebruikt wordt in combinatie met een snellader.
Laadpunt advies calculator
Hoeveel en welke laadpalen heb je nodig bij jouw kantoorpand? Omdat de situatie, infrastructuur en prioriteiten per bedrijf ontzettend uiteen kunnen lopen hebben wij een rekenhulp (Hoeveel laadpalen heb je nodig bij je bedrijfspand) voor je ontwikkeld zodat je eenvoudig de meest duurzame oplossing kunt vinden voor jouw situatie.
Persoonlijk laadpaal advies?
Het aanschaffen van een of meerdere zakelijke laadpalen is altijd maatwerk. Wat het beste past bij jou en jouw bedrijf is compleet afhankelijk van wat je de gebruikers wilt bieden. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden om op te laden.
De Snellaadspecialist
De Snellaadspecialist geeft advies op maat en wij adviseren uitgebreid over mogelijkheden. Wij rekenen je voor wat de investeringen en terugverdienmodellen zijn. Via ons overzicht tref je per regio onze bedrijven die daarmee van dienst kunnen zijn. Vraag vrijblijvend zakelijk laadpaal advies aan en wij nemen binnen 24 uur contact op.