Leestijd: 3 minuten

Is het een optie om een laadpaal mee te leasen?

Je hebt pas je eerste elektrische wagen aangeschaft? De aanschafprijs van een EV is momenteel hoger dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Het grote kostenvoordeel van elektrisch rijden is dat je voor het opladen veel minder kwijt bent dan voor tanken. Om op te laden heb je wél een laadpunt nodig. Een laadpaal kun je kopen, maar wist je dat je een laadpaal meeleasen ook mogelijk is

Kostenvoordeel laadpaal meeleasen

Met leasen heb je geen kosten voor de investering. Een aanbetaling is mogelijk, maar dat is optioneel en ook over de hoogte daarvan kan je zelf beslissen. Energiekosten voor het gebruik kun je (optioneel) doorbelasten aan de leasemaatschappij. 

Je hebt in feite de keuze wat, hoe en of je alles of een gedeelte wilt laten doorberekenen in het maandelijkse leasebedrag. De lengte van de looptijd is vanzelfsprekend ook een factor die bepalend is bij de prijs van de offertes. 

Inbegrepen in de leaseprijs

Alle montagekosten, onderhoud en reparaties aan het laadpunt zijn inbegrepen in de maandelijkse betaling. Het instellen en inregelen van het laadpunt, wordt bij installatie geheel verzorgd door een erkende en ervaren installateur van de leasemaatschappij. Heb je vragen? Dan kun je te allen tijde bij hen terecht. 

Verzekeringen voor het oplaadpunt

Bij een geleasede laadpaal hoef je je zelf geen zorgen te maken over het afsluiten van een verzekering en over wat de afschrijving is. Hulp bij storingen of het doen van updates van de software is inbegrepen. Kortom, alles wordt soepel en bij de leasekosten inbegrepen voor je geregeld.  

Servicevoordelen oplaadpunt leasen 

De mate van service kun je vooraf bepalen op basis van wat je in de prijs inbegrepen wilt zien. Wil je ultieme flexibiliteit dan kun je kijken naar een lease die maandelijks opzegbaar is. 

Flexibele looptijden leasen oplaadpunt

Er is sowieso altijd een keuze mogelijk uit verschillende looptijden. Je kunt de lease van de laadpaal bij een aantal aanbieders mee laten nemen in het leasecontract van de auto of dit via een andere aanbieder regelen.  

Voortschrijdend inzicht 

Veranderen je eisen aan het oplaadpunt tussentijds? Dan kom je bij lease niet voor ingewikkelde keuzes te staan of voor hoge kosten. Je kunt snel en met geringe inspanning, efficiënt de laadpaal laten upgraden of aan laten passen.

Complete ontzorging door laadpaal leasen! 

Het mooie van leasen is dat je jezelf de tijdrovende klus van het uitzoeken kunt besparen. De leasemaatschappij heeft alle expertise in huis en kan je zo een snel en transparant overzicht geven van alle beschikbare mogelijkheden. 

Een laadpaal (mee)leasen komt neer op volledige ontzorging van A tot Z, zowel voor een laadpaal bij je bedrijfspand als aan huis! 

Hoe werkt een laadpaal meeleasen 

Het is mogelijk om zowel als zakelijke en als particuliere klant een laadpaal te leasen. Zakelijk kun je externe gebruikers laten betalen voor het laden. Deze optie biedt de mogelijkheid de kosten voor de lease terug te verdienen en zo de geleasede laadpaal commercieel in te zetten.   

Ben je bijvoorbeeld eigenaar park met vakantiehuisjes of een pretpark? Dan kun je het voordeel dat je je klanten biedt, te gelde maken door een prijs te rekenen die overeenkomt met die van een openbare laadpaal. Door deze marge op de kostprijs van de leasemaatschappij, heb je er een leuk  verdienmodel bij. Een laadpaal beschikbaar maken, is hierdoor een ideale manier om je klanten of bezoekers een goede service te bieden én het biedt een extra bron van inkomsten. 

De Snellaadspecialist

De Snellaadspecialist geeft advies op maat en wij adviseren uitgebreid over mogelijkheden. Wij rekenen je voor wat de investeringen en terugverdienmodellen zijn. Via ons overzicht tref je per regio onze bedrijven die daarmee van dienst kunnen zijn. Vraag vrijblijvend zakelijk laadpaal advies aan en wij nemen binnen 24 uur contact op.