Leestijd: 2 minuten

Een eigen laadpaal als ik een huis huur?

In een ideale situatie heeft elke bestuurder van een elektrische wagen een eigen laadpaal aan huis.  Dit is nu eenmaal verreweg de meest voordelige manier van laden en is daarom sterk aan te raden. Maar hoe werkt het met een huis huren en een laadpaal? Waar moet je dan rekening mee houden? 

Laadpaal bij een huurhuis

Als je een huis, appartement of flat huurt heb je geen eigen grond. En dat is wel een voorwaarde om een oplaadpunt te laten plaatsen. Het spreekt voor zich dat je in zo’n geval dan alleen een laadpaal kunt plaatsen in overleg of met toestemming van de huisbaas, de woningcorporatie of de gemeente. Dit hangt natuurlijk ook af van wie de grond is, waar je het laadpunt op wilt laten plaatsen. 
Voorwaarden laadpaal bij een huurhuis

Kun je een goede deal met de huisbaas of je corporatie treffen? En staan zij er welwillend tegenover om een laadpaal op het parkeerterrein of in de parkeergarage van je huurhuis te plaatsen, dan kun je van geluk spreken. Maar in vrijwel alle gevallen moet je er rekening mee houden dat alle kosten van een laadpaal die op jouw verzoek geplaatst wordt voor jouw rekening zullen komen. 

Installatie van laadpaal als je huurt   

Net zoals met andere zaken in huis, kan de huisbaas ook als regel stellen dat je de plek waar jouw laadpaal is geplaatst, terugbrengt in de oude staat. Vergeet dat niet mee te nemen in de overweging en de berekening voor de kosten die je gaat maken voordat je een laadpaal laat plaatsen bij je huurhuis. 

Laadpaal plaatsen en toestemming 

Voordat je enthousiast op zoek gaat naar een laadpaal die aan jouw wensen voldoet bij jouw huurhuis, moet je eerst schriftelijk toestemming hebben van de verhuurder. Dat is een van de voorwaarden bij het plaatsen van een oplaadpunt bij het huren van een huis waar je wel écht rekening mee moet houden!  

Voordelen plaatsen laadpaal als verhuurder

Als je als verhuurder jouw te verhuren pand aantrekkelijker wilt maken is het een mooie extra voorziening, zeker met het oog op duurzaamheid, om een oplaadpunt aan je huurders aan te bieden. Zo kan je als verhuurder je eigen prijs bepalen voor het laden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om anderen hun auto op te laten laden. Hier kan je dus ook nog op verdienen! 

Huren en een laadpaal van de gemeente

Is er geen praktische plek op de grond van de verhuurder? Dan bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een oplaadpunt bij de gemeente aan te vragen. Nadeel hiervan is dat je de laadpaal dan niet exclusief voor eigen gebruik hebt en je er rekening mee moet houden dat anderen ook gebruik kunnen maken van de door jou aangevraagde laadpaal. 

Rekening houden met delen laadpaal bij huren 

In het geval van een openbare laadpaal is de beschikbaarheid natuurlijk niet altijd gegarandeerd. Soms zul je soms moeten wachten, een stukje verderop moeten kijken of het opladen moeten uitstellen.  Elke gemeente heeft andere aanvraagprocedures en regels. Neem hiervoor contact op met de daarvoor bestemde afdeling binnen jouw gemeente. 

Huren en installatie laadpaal  

Het installeren van een laadpaal is altijd maatwerk dat absoluut door een erkende installateur moet worden gedaan. Een goede installateur is niet alleen een specialist voor het installeren van de laadpaal, maar neemt al zijn kennis en ervaring over de complete elektrotechnische installatie met zich mee en kan u voorzien van goed en gedegen advies! 

Neem contact op voor vrijblijvend advies en een offerte